Drone landbouw

ANTWERP DRONE ACADEMY, uw partner voor

Drone inspectie landbouw

Antwerp Drone Company helpt u om hoogwaardige gegevens te verkrijgen over gewassen, wijngaarden en andere toepassingen met behulp van drones met hoge resolutie camera’s en thermische sensoren. De gegevens die we verzamelen, zijn nuttige informatie om meer gewasopbrengsten te garanderen en de kwaliteit van de oogst te verbeteren voor landbouwbedrijven, boerderijen en wijngaarden. Het inzetten van een drone in de landbouw, biedt alleen maar voordelen!

drone landbouw

Onze projecten

Irrigatie problemen

Identificeer gebieden met minder of meer water en irrigatierisico’s om met nauwkeurige oplossingen te komen.

Gewas schade

Lokaliseer gebieden die zijn getroffen door stormen om schade te helpen inschatten en herstelinspanningen te richten.

Gewas opbrengst

Verbeter de gewasopbrengst door gebieden te lokaliseren die onderhoud en aandacht nodig hebben.

Gewas rijpheid

Krijg een luchtfoto van uw boerderij of wijngaard en bepaal welke gewassen klaar zijn voor de oogst.

Gewas onderhoud

Voer routinematige gewasinspectie uit om de verbeteringen aan gewassen en wijngaarden te controleren en te meten.

Gewas gezondheid

Identificeer snel de gezondheid van gewassen en getroffen gebieden door middel van thermische kaarten en multispectrale gegevens.

Door gebruik te maken van onze kennis kunt u stappen zo goed als overslaan,
waardoor u direct drones op de juiste manier kan implementeren binnen uw organisatie.

Laat u informeren, onze wat drones oplossingen voor uw kunnen betekenen !

waarom kiezen voor antwerp drone company?

Quality check!

Efficient

Onze agrarische drones vertegenwoordigen een nieuwe en veel snellere manier om veldgegevens te verzamelen. De meest dwingende reden om landbouwdrones te gebruiken, is dat de gegevens on-demand zijn; waar en wanneer nodig, kunnen landbouwdrones eenvoudig worden ingezet om actuele informatie te verzamelen. Deze gewasdrones in de teeltvelden zijn tegenwoordig back-of-the-truck-apparatuur en brengen geavanceerde telers cruciale informatie sneller dan ooit tevoren.

Productief

De agrarische drones maken op verzoek beter-dan-satellietinformatie mogelijk. Door beelden te analyseren met NDVI-algoritmen (Normalized Difference Vegetation Index), wordt een uiterst nauwkeurige kaart van gewassen verkregen. Meerdere onderzoeksensoren produceren ook perfect gefocuste gegevens, aangezien RGB, rode rand, nabij-infrarood en andere spectrale analysetools de gezondheid en rijpheid van gewassen, bodemvocht en omgevingsstress kunnen onthullen wanneer en wanneer nodig.

Innovatief

Vooral in vergelijking met vluchtoperaties leveren landbouwdrones zeer gespecialiseerde en gedetailleerde gegevens tegen aanzienlijke kostenbesparingen, waardoor operaties de monitoring en analyse op een grote manier kunnen uitbreiden. Met name het gebruik van drones is ook vrij eenvoudig geworden dankzij een zelfgeleide vlucht. De huidige dronemodellen blijken ook stevig en betrouwbaar in het veld, waardoor ze gemakkelijk te integreren zijn in de gewasverkenningsworkflow. Veldmissies worden ook zeer tijdbesparend, aangezien landbouwdrones hulpmiddelen zijn om te lanceren en te vergeten, waardoor het management kan multitasken terwijl de drone aan een robotprogramma werkt.